menu kruis
banner

Pallets vervoeren met een aanhanger

De meeste producten worden vervoerd op pallets. Het meest veelvoorkomende formaat pallet in Europa zijn de zogenaamde Europallets, met een afmeting van 800x1200mm. In mindere mate wordt er ook gebruikt gemaakt van een Displaypallet (800x600mm) en het zogenaamde Blokpallet (1000x1200mm). De standaardpallet heef een laadvermogen van ongeveer 1.500-2.000kg. Let hier dus op bij het bepalen van uw gewenste laadoppervlak en laadcapaciteit. 

 

Om de pallets veilig te vervoeren zijn sjorogen of spanbanden aanbevolen om de pallets te kunnen fixeren. Bij het vervoeren van pallets op een bedrijfsterrein (op een effen ondergrond) zijn opstaande randen vaak afdoende om de pallets veilig te kunnen vervoeren. Wanneer de pallets gevuld zijn met weersgevoelige producten, is het aan te raden om te kiezen voor een huif- of dakopbouw om deze nagenoeg stof- en vochtvrij te kunnen vervoeren.

 

Aanbevolen opties:

  • Kies de juiste laadvloer afhankelijk van het formaat van de pallets en eventueel een lage opstaande rand tegen het afschuiven. 
  • Let op voldoende laadvermogen (gewicht last +10%) en de juiste banden voor het terrein.
  • Bij oneffen terrein zijn, in het laadvloer verzonken, sjorogen of spanbanden aanbevolen om de pallets veilig te kunnen vervoeren.
  • Huif- of dakopbouw bij weersgevoelige producten.

 

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden? 

Bij IndustriëleAanhangers.nl geloven we dat de aanhanger een antwoord moet zijn op uw specifieke transportvraag. Daarom kunt u uw aanhanger bij IndustriëleAanhangers.nl volledig zelf samenstellen. Zo kunt u de gewenste afmetingen tot op de millimeter, en het laadvermogen tot op de kilo nauwkeurig bepalen. Maar ook specificaties als het gebruikte materiaal, het stuursysteem, de opbouw en nog veel meer kunt u volledig samenstellen naar uw persoonlijke transportwens.

Mocht u bij het samenstellen vragen hebben over bepaalde specificaties dan staan onze industriële aanhangers experts altijd voor u klaar. U kunt direct met ons contact opnemen via Chat, WhatsApp, telefoon of via het contactformulier

;