menu kruis
banner

Uw eigen platte kar of platte wagen binnen 274 seconden samengesteld.
Start uw aanvraag

De platte kar en platte wagen

De platte kar of platte wagen wordt regelmatig in een adem genoemd met de landbouwwagen. Deze robuuste karren worden voornamelijk gebruikt in de landbouw. Deze zijn uitermate geschikt voor het vervoeren van lasten op het land.

 

Veelal wordt de platte kar gebruikt om hooi, stro, of pakken te vervoeren. Daarnaast is het een handig vervoersmiddel omdat ze relatief eenvoudig zijn. Deze wagens worden echter ook zeer veel gebruikt in de industrie. Hierbij is het een belangrijk gegeven dat de aanhanger niet instabiel is en dat producten zonder deze vast te zetten vervoerd kunnen worden. Dit zijn allemaal opties die toegevoegd kunnen worden aan de aanhanger.

 

Bij een platte kar bevinden de wielen zich onder de laadvloer. Hierdoor verschillen de breedte van het effectieve laadoppervlak en de breedte van de aanhanger nauwelijks van elkaar en ontstaat er een groot laadvolume. Doordat de wielen zich onder het laadoppervlak bevinden, zijn de zijborden eenvoudig inklapbaar of verwijderbaar. Zo kan een platte kar, in tegenstelling tot een bakwagen, eenvoudig vanaf de zijkant worden beladen. Het enige nadeel van een platte wagen is dat de minimale hoogte beperkt wordt door de hoogte van de wielen. 

 

De laadvloer van de platte kar kan worden afgewerkt met onder andere de volgende materialen:

  • Dennenhouten planken
  • Glad plaatstaal
  • Aluminium tranenplaat
  • Multiplex houtplaat (met antislip)

 

Een nieuwe platte wagen is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van het gewenste laadvermogen, het terrein en toepassing van de platte wagen, zijn verschillende stuursystemen aan te raden, ook kunt u deze in een geremde of ongeremde versie uitvoeren. Ons motto is niet voor niets "Alles is mogelijk", dit geldt ook voor deze uitvoering aanhangers. Per aanhanger type zijn er verschillende wensen en behoeftes, of u nu extra opties als verlichting, type laadvloer, type banden of een andere dissel op uw aanhanger wilt. Alles is mogelijk, zelfs wanneer u een zeer lange lengte wil.

De aanhangers zijn uit te voeren tot 200 ton laadvermogen, uiteraard zijn ze ook vanaf 0,5 ton laadvermogen te verkrijgen. Een platte wagen is in dit opzicht een multifunctionele aanhanger die op zeer veel verschillende manier in te richten en te gebruiken is. 

 

Een platte wagen kopen

Een platte kar of platte wagen kunt u aanschaffen op verschillende plekken, het is echter wel belangrijk om te letten op de conditie van de wagen. In de nabije toekomst zullen de karren gekeurd moeten gaan worden. U kunt dit zien als een APK maar dan voor landbouwvoertuigen. Mocht u hier verder informatie over willen ontvangen dan staan wij altijd klaar.

Als u een platte kar wilt aanschaffen, bent u bij IndustriëleAanhangers.nl aan het goede adres. Stel hem volledig zelf samen of laat u adviseren door onze experts voor een vrijblijvende offerte.

  

Een nieuwe of tweedehands platte wagen kopen

Er wordt regelmatig bij ons nagevraagd of wij ook tweedehands aanhangers verkopen. Ons advies is om in 95% van de gevallen voor een nieuwe aanhanger te gaan. Dit zit in het feit dat aanhangers vaak onder hoge druk komen te staan en dit type aanhangers vaak gebruikt worden totdat ze echt op zijn. Daarom zijn er te weinig goede tweedehands platte aanhangwagens te krijgen. Daarnaast is de prijs voor een geremde platte wagen niet dermate hoog. U kunt altijd vrijblijvend een prijsopgave ontvangen!

 

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden? 

Bij IndustriëleAanhangers.nl geloven we dat de aanhanger een antwoord moet zijn op uw specifieke transportvraag. Daarom kunt u uw platte kar bij IndustriëleAanhangers.nl volledig zelf samenstellen. Zo kunt u de gewenste afmetingen tot op de millimeter, en het laadvermogen tot op de kilo nauwkeurig bepalen. Maar ook specificaties als het gebruikte materiaal, het stuursysteem, de opbouw en nog veel meer kunt u volledig samenstellen naar uw persoonlijke transportwens.

 

De BRYNHILD is één van de meest gevraagde sytemen voor een platte kar. Neem een kijkje in het inspiratieboek om de vele mogelijkheden en uitvoeringen te zien waarin deze aanhangers leverbaar zijn. De BRYNHILD aanhanger wordt toegepast voor de allerlei uiteenlopende soorten lasten en is inzetbaar in alle omstandigheden en sectoren.

Mocht u bij het samenstellen vragen hebben over bepaalde specificaties dan staan onze industriële aanhangers experts altijd voor u klaar. U kunt direct met ons contact opnemen via Chat, WhatsApp, telefoon of via het contactformulier.

;