menu kruis
banner

Uw eigen zwaarlast aanhangwagen binnen 274 seconden samengesteld.
Start uw aanvraag

Zwaarlast wagen / zwaarlast aanhangwagen

Wat is een zwaarlast aanhangwagen of een zwaarlast transport systeem? Een zwaarlast aanhangwagen is niet meer dan een aanhangwagen bedoeld voor het vervoeren van zware materialen. Vanaf hoeveel ton een aanhangwagen een zwaarlast aanhangwagen is, is niet eenduidig. Bij ons is een aanhanger een zwaarlastaanhanger als u meer dan 10 ton wilt vervoeren. Onze IVAR is zo'n zwaargewicht aanhangwagen. Scheepsonderdelen, walsen, matrijzen, metaal en staalvervoer zit meestal in de zwaardere klasse. Uiteraard kunt u elke aanhanger voor elk gewicht bij ons samenstellen.

 

Het is van het grootste belang dat het juiste gewicht van de last wordt vastgesteld en de aanhanger daarop gebouwd wordt. Door een juist ontwerp zijn de assen, de stuurinrichting, de dissel en de banden op het te dragen bericht berekend. Zo kan uw aanhanger nooit doorbuigen.

 

Een zwaarlast wagen wordt in de industrie gebruikt voor het vervoeren van zeer zware objecten of materialen. Daardoor zijn de zwaarlastwagens vaak relatief eenvoudige aanhangers die gemaakt zijn voor één doel; het vervoeren van echt zware objecten, zonder poespas.

Waar moet u op letten bij een zwaarlast aanhanger?

  • Luchtremmen boven de 7 ton zijn aanbevolen;
  • Het trekkend voertuig moet de last mogen trekken volgens de RDW. Dit vindt u op uw kentekenbewijs.
  • Heel belangrijk zijn de juiste wielen / banden. Vaak worden dubbele wielen gebruikt om de druk op de vloer te verspreiden. Wielstellen kunnen pendelend worden opgehangen om oneffenheden in de vloer op te vangen. 
  • Hardhouten vloer
  • Draagprofiel constructie

 

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden?

Omdat wij een rechtstreekse vertegenwoordiging zijn van de fabriek hoeft u bij ons nooit lang te wachten op uw aanhangwagen. Daarnaast kunt u dankzij onze unieke aanvraagmodule binnen 274 seconden de industriële aanhanger die u nodig heeft zelf samenstellen. Indien u meer specifieke eisen heeft of vragen heeft, dan kan u ons altijd makkelijk bereiken via het contactformulier of WhatsApp. Er zijn letterlijk eindeloos veel mogelijkheden voor de configuratie van uw wagen. Wij helpen u graag.

Benieuwd of wij ook voor u een zwaarlastwagen op maakt kunnen maken? Gebruik onze configurator!

Zwaarlast aanhangwagen
;