menu kruis

Heeft uw vragen? Wij helpen u graag. 

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. 

 • Hoeveel mag mijn voertuig trekken?

  min plus

  Op de kentekenpapieren die bij uw auto horen staat vermeld hoeveel u geremd mag trekken en hoeveel u ongeremd mag trekken. U kunt ook op de site van het RDW (www.rdw.nl) uw kenteken invoeren, daar kunt u het ook nakijken.

 • Ik heb hulp nodig bij de configuratie van mijn industriële aanhanger.

  min plus

  Vragen, of hulp nodig bij het kiezen van de juiste opties bij uw specifieke transportvraagstuk? Stel uw vraag via het contactformulier en u ontvangt z.s.m. antwoord op uw vraag. Direct een antwoord nodig op uw vraag? Start een chat (rechtsonder in uw scherm) of stuur Jaap een bericht via WhatsApp.

 • Ik heb specifieke wensen voor een aanhanger nodig die ik niet via de configurator kan samenstellen

  min plus

  Wanneer een optie er niet tussenstaat betekent dat zeker niet dat het niet mogelijk is. Klik op 'Anders' en specificeer uw specifieke wens. Een specifieke wens die niet te ondervangen is in een van de stappen van uw aanvraag? Bij stap 8 kunt u al uw overige wensen aangeven, de mogelijkheden zijn eindeloos!

 • Kan ik bij IndustriëleAanhangers.nl ook een aanhanger huren?

  min plus

  Ja dat is mogelijk. Start de aanvraag (knop rechtsboven) en kies voor huren.

 • Kan ik materiaal ....... vervoeren op de aanhangers van IndustriëleAanhangers.nl?

  min plus

  De aanhangers van IndustriëleAanhangers.nl kunnen speciaal aangepast worden op het te vervoeren transportgoed. Zo kan voor elk materiaal de perfecte aanhanger worden geconfigureerd. Op zoek naar tips voor het vervoeren van bepaalde type materialen? Scroll naar beneden en selecteer het materiaal dat u wilt vervoeren.

 • Kunnen de aanhangers ook achter mijn personenauto gekoppeld worden?

  min plus

  De aanhangers van IndustriëleAanhangers.nl zijn speciaal gemaakt voor industriële toepassingen. Echter kunnen de kleinere formaat aanhangers prima achter een auto gekoppeld worden. Dit is geheel afhankelijk van het trekvermogen van uw voertuig. Zeker weten of de aanhanger past achter uw voertuig? Stel u vraag via het contactformulier of start een chat (rechtsonder in uw scherm)

 • Moet een industrie aanhanger aan extra regels voldoen als ik er mee op de openbare weg ga rijden?

  min plus

  Op elke openbare weg gelden de regels van de RDW (Rijks Dienst voor het Wegverkeer). De aanhanger moet naast de voorgeschreven wettelijke verlichting worden voor zien van een zogenaamde “afgeknotte driehoek”.

 • Wanneer moet een aanhanger geremd zijn?

  min plus

  Boven de 750Kg dient de aanhangwagen geremd te zijn, gekeurd, en voorzien van een eigen kenteken.

 • Wat mogen de afmetingen van een aanhanger zijn op de openbare weg?

  min plus

  Een aanhangwagen mag maximaal (inclusief eventuele lading) 4 meter hoog zijn en 2.55m breed (koelwagens mogen maximaal 2.6m breed zijn). Op een onverharde weg is de maximale breedte echter slechts 2.2m. Voor de breedte is er een uitzondering voor zogeheten ondeelbare lading (bijvoorbeeld een boot). Er moeten dan wel de juiste markeringen gevoerd worden. De ondeelbare lading op een aanhangwagen mag maximaal 3 meter breed zijn en maximaal 5 meter achter de achterste as uitsteken. Een enkelas aanhangwagen mag maximaal 8 meter lang zijn en een tandemas maximaal 12 meter lang. De combinatie van auto en aanhangwagen mag maximaal 18 meter lang zijn.

;