menu kruis
banner

"Schoenmaker blijf bij je leest", dat is Jaap van der Vlies
Start uw aanvraag

Jaap van de Vlies is de oprichter van de website IndustriëleAanhangers.nl en heeft een duidelijke mening over verkopers. Jaap deelt zijn visie op verkopers (en meer specifiek: de verkopers van industriële aanhangers).

 

Je hebt twee soorten verkopers…

“Je hebt twee soorten verkopers: de verkoper die met de catalogus onder zijn arm producten verkoopt én de vakman, die adviezen en oplossingen verkoopt. Het is niet moeilijk om de catalogus-verkoper te herkennen: meestal nemen ze de catalogus gewoon mee naar hun verkoopgesprekken. Het is immers dé bron van hun kennis. Stel deze verkopers een vraag en ze zullen druk gaan bladeren in de meegebrachte catalogus. Zoekt u een iets ander product? Nou, dat is geen enkel probleem. De verkoper zal zijn catalogus met industriële aanhangers opbergen en tovert gewoon een andere catalogus uit zijn lederen koffertje. Wilt u een nieuwe werkbank of opbergkast kopen? Nou, dat kan ook. Hoppa! Daar komt de volgende catalogus uit de koffer.”

 

En die andere verkopers dan?

Wij hebben geen lederen koffers vol catalogussen. Wij zijn leverancier en direct verbonden aan de fabriek. Wij hoeven niet te bladeren om te zoeken naar het antwoord op die ene vraag. Je moet ons niet vragen naar het meest geschikte werkbank of opbergkast uw collega. Nee, daar hebben wij geen verstand van. Natuurlijk heb ik het nu niet over die andere verkopers die toevallig iets met werkbanken doen, want die kun je zo’n vraag natuurlijk gerust stellen.

Het is simpel: niemand weet alles over alle denkbare producten. Net zoals die spreekwoordelijke schoenmakers blijven wij bij onze leest. Op die leest staat: IndustriëleAanhangers.nl. Het is dus logisch dat wij het antwoord weten op vragen over het draagvermogen, de stuursystemen, het zekeren van lasten, de uitvoering van de opbouw, het gebruik van rongen om buizen te vervoeren bijvoorbeeld. Wij leren van onze klanten en die kennis delen we ook weer met onze klanten, logisch toch? Net zoals dat het ook logisch is dat wij geen idee hebben van de nieuwste werkbanken-trends.

 

En dan even iets over de natuurlijke habitat van die twee soorten verkopers…

 

Het was vroeger heel eenvoudig om het onderscheid tussen deze verkopers te maken. De catalogus-verkoper werd aangekondigd door een blaffende hond of het geluid van de deurbel, de secretaresse die een terugbelverzoek met een post-it op het bureau plakte. En die andere verkoper? Ja, die had gewoon een afspraak. Hoezo? Nou, iemand met een probleem belde die verkoper voor een oplossing.

 

Het internet heeft het territorium van deze verkopers perfect samengevoegd. En iedereen kan zelf zoeken naar een verkoper. Wij zijn ook online. Net als de catalogus-verkoper. Wij hebben onze producten ook online staan. Hoewel het ons nooit zal lukken om alle industriële aanhangers op onze website te plaatsen. Het leed dat ‘maatwerk’ heet: het past nooit allemaal op het internet. Wat wij daarop hebben gevonden? Een configurator om zelf een aanhanger samen te stellen in slechts 247 seconden; al is dat soms niet makkelijk. Dat vinden wij trouwens helemaal niet erg. Wij komen ook graag langs. Op afspraak. Wij lusten best een goede kop koffie. Geen haast. Bel gerust.

 

Onderscheid een echte expert van de catalogus verkoper 

Hoe kunt u in de wijde wereld van het internet dan de catalogus-verkoper herkennen? Het antwoord is simpel: bel even op met een vraag over een industriële aanhanger en informeer en passant even naar de nieuwste trends op het gebied van werkbanken. 

 

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden?

Ons vak is het samenstellen en maken van industriële aanhangers in alle soorten en maten. Van 3 ton tot 100 ton laadvermogen, wij maken het voor u in onze fabriek. Wij werken niet met dealers en u krijgt dan ook direct een scherp tarief voor uw industriële aanhanger op maat. Via onze unieke aanvraagmodule kunt u binnen 274 seconden de industriële aanhanger samenstellen die past bij uw transportwens. Heeft u vragen? Of wilt u direct contact? Wij staan voor u klaar, via de chat, telefoon of e-mail. Wij helpen u graag.

 

Alle onze aanhangers voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn voorzien van alle noodzakelijke certificeringen. 

;