menu kruis
banner

Het vervoeren van vloeistofcontainers, dé ideale oplossing.
Start uw aanvraag

Vervoeren van Vloeistofcontainers (IBC-Containers)

Het vervoer van vloeistofcontainers (IBC-containers) komt vaak voor in de industrie, op industrieterreinen, in de petrochemie, productie en in raffinaderijen.

 

IBC-containers 

IBC-containers zijn uitgevoerd met een stalen (doorzichtig) framewerk op een stalen, kunststof of houten pallet met daarin een kunststof blaas van HDPE (hoge dichtheid poly-ethyleen). Aan de bovenkant van de IBC-container (vloeistofcontainer) bevindt zich een (150mm of 225mm) vuldop. De IBC-containers zijn aan de onderkant uitgerust met een aftapkraan. IBC-containers zijn standaard uitgevoerd met een naturel binnenblaas (doorzichtig), maar zijn ook verkrijgbaar in een zwarte en een witte uitvoering.

 

Het vervoer van IBC-containers (vloeistofcontainers)

Het voordeel van de IBC-container (Intermediate Bulk Container) is dat deze over meer volume-inhoud per vierkante meter beschikt. IBC-containers kunnen tweehoog worden geladen in een zeecontainer. Vloeistofcontainers kunnen diverse vloeistoffen bevatten; ook schadelijke vloeistoffen. Het is dus van belang dat de vloeistofcontainers stabiel en veilig worden vervoerd. Heftrucks worden vaak gebruikt voor het transport van vloeistofcontainers en IBC-containers. Het is echter veiliger om de vloeistofcontainers met een aanhanger te vervoeren.

 

Zaken die belangrijk zijn voor het samenstellen van een aanhanger voor het vervoeren van vloeistofcontainers (IBC-containers):

  • Hoekgeleiders dienen als borging van de last en voorkomen dat de last kan schuiven/afglijden. Hoekbeschermers zorgen dat de vloeistofcontainers veilig geladen en gelost kunnen worden.
  • Lekbakken voor het opvangen van schadelijke stoffen zijn eveneens beschikbaar.

 

tekening vloeistofcontainers

Advies

Heeft u vragen over het samenstellen van uw aanhanger? Advies nodig van dé Industriële Aanhanger Expert? Neem dan contact op met Jaap van der Vlies. Wij helpen u graag letterlijk op weg!

 

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden?

Ons vak is het samenstellen en maken van industriële aanhangers in alle soorten en maten. Van 3 ton tot 100 ton laadvermogen, wij maken het voor u in onze fabriek. Wij werken niet met dealers en u krijgt dan ook direct een scherp tarief voor uw industriële aanhanger op maat. Via onze unieke aanvraagmodule kunt u binnen 274 seconden de industriële aanhanger samenstellen die past bij uw transportwens. Heeft u vragen? Of wilt u direct contact? Wij staan voor u klaar, via de chat, telefoon of e-mail. Wij helpen u graag.

 

Alle onze aanhangers voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn voorzien van alle noodzakelijke certificeringen.

;